Det här är ett så enkelt julgodis som varken kräver många ingredienser eller mycket tid, fast som samtidigt är väldigt gott! Jag kan tänka mig att det blir väldigt fint om man låter smeten stelna i små formar, då slipper man ju dessutom rulla kulor. De är lite mastiga så jag rekommenderar att man gör dem ganska små, det går ju alltid att ta två!

ca 30 tryfflar
Du behöver:
1 dl havregrädde
200 g mjölkfri mörk choklad
kakao
kanel
Gör så här:
Hacka chokladen och lägg den i en kastrull ihop med grädden, låt chokladen smälta på låg värme.
Häll över smeten i en skål och låt stå i kylen i ca 2 timmar, rör om någon gång.
När smeten stelnat ordentligt är det dags att rulla den till små bollar med hjälp av två skedar.
Blanda lite kakao och kanel (ca 50/50) i en djup tallrik och rulla tryfflarna i det.
Förvara i kylskåp och ät när du vill!
Be First to Comment