Skip to content

Vegansk shish kebab

Detta har jag velat göra sedan anamma släppte sin formbara färs, och nu blev det äntligen av! Otroligt bra grillmat som håller sig fast bra på spettet utan att ramla ner genom grillgallret, och väldigt goda är de också! Det går jättebra att steka dem i en vanlig stekpanna istället om det är så att du vill laga detta när det inte är grillväder. Om du har problem med att de fastnar i gallret kan du pensla dem med lite raps- eller olivolja innan du lägger dem på grillen. 

6 port 

Du behöver:
850 g formbar sojafärs
1 1/2 dl hackad persilja
2 tsk 7 kryddor
2 tsk milt paprikapulver
2 tsk cayennepeppar
3 vitlöksklyftor
salt
peppar 

Gör så här:
Låt färsen tina helt och häll upp den i en bunke.
Hacka persiljan och rör i den ihop med 7 kryddor, paprikapulver och cayenne.
Pressa i vitlöken och rör runt ordentligt.
Smaka av med salt och peppar.
Låt gärna färsen stå och dra lite innan du gör spett av dem.
Dela upp färsen i ca 18 delar.
Ta en klick färssmet och krama fast den runt ett grillspett, upprepa tills färsen är slut.
Grilla spetten runt om tills de fått färg.
Servera till exempel ihop med en grönsallad, grillade grönsaker, toum och bröd, ris eller potatis.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *