Skip to content

Toum – vitlökssås

Ni vet den där underbara vitlökssåsen man får till sin falafel i Malmö? Toum heter den, och jag har äntligen gjort egen! Det är ungefär som en majonnäs, bara att den är gjord på äggvita istället för gula. Jag skulle säga att den passar till ungefär allt men jag åt den till vegansk shish kebab.

4 port 

Du behöver:
2 äggvitor
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk citronsaft
2-3 dl rapsolja
salt 

Gör så här:
Kläck i äggvitorna i en bunke.
Pressa i vitlök och 1 tsk citronsaft.
Vispa upp till ett fast skum.
Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle precis som med majonnäs.
Såsen ska ha en fast konsistens.
Smaka av med salt och ev. mer citron.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *