Skip to content

Panerade kidneybönsburgare

De här kidneybönsburgarna är en stor favorit som min kompis Stina införde i mitt liv. De passar otroligt bra med just cream cheese och jalapeño men det går såklart att fylla sin burgare med andra tillbehör om man vill. Kidneybönsburgarna blir härligt frasiga av paneringen, nästan lite som en schnitzel.

10-12 burgare 

Du behöver:
6 dl kidneybönor (2 burkar)
2 1/2 dl havregryn
1 tärning grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
1/2 dl grädde (ev. växtbaserad)
3 msk tomatpuré
1-2 tsk sambal oelek
1 msk potatismjöl
1/2 dl ströbröd + mer till panering
basilika
paprikapulver
salt
peppar 

hamburgerbröd
ruccola
tomat
rödlök (gärna inlagd)
cream cheese (ev. växtbaserad)
inlagd jalapeño 

Gör så här:
Koka havregrynen med buljongen och vatten.
Mosa/mixa bönorna och blanda ihop med havregrynsmassan, pressad vitlök, grädde, tomatpuré och sambal oelek.
Rör i potatismjöl och ströbröd, tillsätt ev. mer potatismjöl om smeten är för lös.
Smaka av med basilika, paprikapulver, salt och peppar.
Forma smeten till ganska tunna biffar.
Häll upp ströbröd på en tallrik och panera biffarna i det.
Stek burgarna i en skvätt olja.
Bygg ihop burgarna med tillbehören och servera.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *