Skip to content

Rödbetssallad

Nu kommer det ett recept på lite mer julmat, nämligen rödbetssallad! Det är ju så himla gott, speciellt ihop med köttbullar (t.ex. vegetariska mandelbullar) och stekt grönkål på en smörgås! Koka rödbetorna dagen innan det ska bli sallad av dem eller köp färdigkokta om du vill spara tid. Jag lovar också att hemmagjord är godare än den man köper! Eller jag tycker i alla fall att alla färdiga är lite för söta.

1 burk

Du behöver:
450 g rödbetor
50 g saltgurka eller cornichoner
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1/2-1 msk dijonsenap eller vanlig senap
salt 

Gör så här:
Tvätta och koka rödbetorna hela med skalet kvar dagen innan du ska göra salladen.
Koka tills rödbetorna är mjuka rakt igenom, det tar 1-2 timmar.
Skala de kalla rödbetorna och tärna dem.
Finhacka gurkorna.
Blanda ihop gräddfil, majonnäs och dijonsenap.
Rör i rödbetorna och gurkorna och smaka av med salt. 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *