Skip to content

Tomatillosalsa

Jag gjorde ju nyss en jalapeñosalsa som blev fruktansvärt god! Men då ska ni bara veta hur god min tomatillosalsa blev! Det här receptet kanske inte har en så stor målgrupp då det inte verkar gå att få tag på tomatillo här i Sverige, vad jag vet i alla fall. Men jag har odlat egna på balkongen och det kan jag verkligen rekommendera! Vi har fått mer frukt på våra tomatillo än tomater på tomatplantorna fast vi valde en tomatsort som skulle ge mycket. Dessutom är det ju alltid kul att odla något lite ovanligt, men framför allt så kanske det är en av dina få chanser till att få koka ihop en helt fantastisk tomatillosalsa. 

1 burk salsa 

Du behöver:
400 g tomatillo
1 bananschalottenlök
20 g inlagd jalapeño
1 msk olivolja
2 tsk limesaft
1 krm salt
2 msk hackad färsk/fryst koriander

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj tomatillon och ta bort skalen.
Dela tomatillon i halvor och sprid ut med snittytan nedåt på en bakplåtsklädd plåt.
Låt stå i ugnen i 15 min tills de mjuknat.
Skrapa av allt från bakplåtspappret ner i en bunke.
Hacka lök och jalapeño och tillsätt det ihop med olivoljan.
Mixa.
Smaksätt med limejuice, salt och koriander och mixa igen.
Om du inte ska äta direkt eller efter bara någon dag, koka upp salsan i en kastrull.
Häll den sedan i en ordentligt rengjord glasburk och skruva på locket direkt.
Förvara i kylskåp. 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *