Skip to content

Senapsinlagd auberginesill

Här kommer ett recept som passar till både jul, påsk och midsommar för den som vill äta lite nytt fast ändå traditionellt. Prova att skippa sillen och gör inlagd aubergine istället. Jag var inte alls speciellt lockad att prova detta men så blev jag bjuden på det en gång och oj så gott det var! Jag älskar senap så min bästa inläggning är såklart med massa senap i.

1 burk

Du behöver:
1 liten aubergine
3 krm salt
1/2 dl skånsk senap
1/2 dl vanlig senap
1/2 dl dijonsenap
3/4 dl rårörsocker
3/4 dl rapsolja
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 dm purjolök 

Gör så här:
Skala auberginen och skär den i bitar, ca 1×2 cm.
Koka i 3-4 med saltet, skölj sedan i kallt vatten och låt det stå och droppa av.
Blanda all senap, socker, olja och vinäger.
Dela purjolöken på längden och skölj den ordentligt innan du strimlar den tunt.
Rör ner aubergine och purjo i senapsröran.
Förvara i lufttät burk i kylen.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *