Vilket supersmarr! Jag är ett stort fan av det här med att gå och spana efter kort datum-märkningar i kötthyllan, det var så jag kom över gotländsk lammfärs att rulla dessa bollar av! Finriven zucchini är ett superbra tips om man vill få till riktigt saftiga köttbullar, den märks inte smakmässigt utan ger bara konsistens. Osten däremot ger både smak och saftighet!

4 port
Du behöver:
Tomatsås:
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1/2 dl rödvin
1 kg krossade tomater
3 dl vatten
1 citron (zesten)
salt
peppar
Lammbollar:
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk basilika eller 30 g fryst
2 tsk olivolja
2 dl riven långlagrad prästost (eller någon annan favorit)
150 g zucchini
500 g lammfärs
1/2 dl ströbröd
1 ägg
salt
peppar
50 g pinjenötter
Gör så här:
Börja med tomatsåsen, finhacka vitlök och fräs den i olivolja.
Häll sedan på tomatkross och vatten och låt stå och puttra medan du gör bollarna.
Finhacka vitlök och basilika och blanda det med olivolja i en bunke.
Riv ost och zucchini fint och blanda i.
Blanda i färsen, rör i ströbröd och ägg, salta och peppra och låt smeten stå till sig i några minuter.
Rulla sedan färsen till små bollar.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg.
Riv zesten från citronen och rör i den i tomatsåsen, smaka av med salt och peppar.
Lägg ner bollarna i såsen, låt koka 5 min och servera sedan direkt ihop med pasta.
Toppa med pinjenötterna och lite extra riven ost.
Hey! Denne opskrift er fantastisk! Tak, hej! Dette
er utroligt tak, tak.
Tack så mycket, kul att höra!
Salut! Cette recette est incroyable! Merci