Skip to content

Tomatbulgur

Det här är en perfekt resträtt om man är som jag och ofta missbedömer hur mycket bulgur som egentligen är en portion och därför får en hel del över ibland. Resterna piffas snabbt till genom att kokas ihop med en tomatsås, ät exempelvis ihop med mandelbullar och parmesan, det passar väldigt bra vill jag lova! Självklart fungerar det som tillbehör till många andra saker också. 

 2 port 

Du behöver:
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 nypa socker
oregano
timjan
1/2-1 dl vatten
2 msk tomatpuré
salt
peppar
5 dl kokt bulgur 

Gör så här:
Värm upp en skvätt olivolja i en kastrull, finhack vitlöken och stek den i oljan.
Häll på tomatkrosset och blanda i alla ingredienser utom bulguren.
Låt stå och puttra ett tag.
Smaka av av med salt och peppar.
Rör sedan i bulguren och låt allt bli varmt.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *