Skip to content

Rabarbersaft

Äntligen fick rabarbern som legat i frysen sen början av juni komma ut och förvandlas till en läskande saft. Saften passar utmärkt som den är till både barn och vuxna, men den kan också med fördel spetsas till en drink om ni är på det humöret! 

2 liter 

Du behöver:
1 kg rabarber
2 l vatten
6 kryddnejlikor
2 dl socker
10 g citronsyra 

Gör så här:
Dela rabarbern i bitar och låt den koka sönder i vattnet ihop med nejlikorna, ca 10 min.
Sila sedan bort allt i en saftduk så att du bara har kvar vätskan, koka upp den igen.
Ta bort kastrullen från plattan och rör i socker och citronsyra, smaka av.
Häll upp på ordentligt rengjorda flaskor medan saften fortfarande är varm.
Förvara sedan i kylen och servera med isbitar.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *