Skip to content

Laxpasta med blåmögelost

Ibland är det enkla det godaste, här kommer en lyxig men snabb pastasås! Och du, gör dig själv en tjänst och sväng förbi en ostaffär på vägen hem och köp en fin smakrik mögelost där istället för en färdigpackad på mataffären. 

2 port 

Du behöver:
150-200 g laxfilé
3 vitlöksklyftor
2 dl fryst bladspenat
3 dl grädde
200-250 g pasta
100 g blåmögelost
citronsaft
salt
peppar
200-250 g pasta

Gör så här:
Stek laxen i smör och/eller olja tills den får yta men fortfarande har en rosa kärna.
Salta och peppra.
Ta upp den och dela den i bitar.
Stek vitlök och spenaten och häll sedan på grädden.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Tärna osten och rör i den i såsen.
Smaka av med citron, salt och peppar.
Blanda sedan i laxen och pastan och rör runt, servera!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *