Skip to content

Oumph Bourguignon

När jag skapade det här receptet hade jag lyckats lägga vantarna på sjukt billiga oumph-filéer, det händer ju inte alltid tyvärr men det kan ju absolut vara värt att kosta på sig lite oumph ibland! Att byta ut köttet mot oumph i en boeuf bourguignon blir så himla bra, och det passar perfekt i ett långkok och är supergott! 

6-8 port 

Du behöver:
800 g oumphfiléer
4 stora schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
2 tsk timjan
1 dl tomatpuré
5 dl rödvin
400 g krossade tomater
3 stora morötter
3-6 dl vatten
3-5 msk grönsaksfond (t.ex. kantarellfond)
300 g champinjoner
peppar
salt
färsk persilja 

Gör så här:
Tina oumph genom att steka den på låg värme i en stekpanna, skär den sedan i bitar.
Hacka och stek schalottenlök och vitlök i en stor gryta, låt oumph och timjan steka med.
Rör i tomatpuré och låt fräsa lite, häll sedan på vin och tomatkross.
Skala och dela moroten i bitar och rör ner dem i grytan.
Häll på lite vatten så att det blir lagom blött för allt att ligga och koka.
Häll i fond.
Lägg på locket och låt koka i ca 2 timmar, kolla till grytan ibland och häll i mer vatten om det behövs.
Skölj och skär champinjonerna i ganska stora bitar, stek dem i en skvätt olja eller smör i ca 15 min på låg värme.
Rör i svampen, smaka av med salt och peppar och strö över hackad, färsk persilja.
Servera med t.ex. kokt potatis och haricots verts eller broccoli.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *