Skip to content

Vegetariska mandelbullar

Det här är ett så himla bra recept! Dessa bullar passar lika bra med klyftpotatis och tzatziki, pasta och tomatsås, i currysås med ris, på buffébordet och julbordet som här på en klassisk husmanskoststallrik. Kokt potatis, gräddsås och lingonsylt och mandelbullar! De har bra konsistens, smak och går utmärkt att göra många av och frysa in för att ha en annan gång, frys i så fall in dem när du kokat dem och stek dem sedan när du tar fram dem för att äta.

3-4 port

Du behöver:
1 1/2 dl sötmandel
1 1/2 dl riven ost
1 gul lök
1 1/2 dl ströbröd
2 ägg
1 dl kokta vita bönor (går att hoppa över, då behövs 1 ägg till eller lite vatten)
2 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
basilika
salt
peppar
1 tärning grönsaksbuljong

Gör så här:
Mixa mandeln fint, blanda sedan i bönorna och mixa ihop.
Riv osten.
Finhacka löken och stek mjuk i lite olja.
Blanda mandel, ströbröd, lök och ost.
Knäck i äggen, pressa i vitlök och rör i senap.
Krydda med basilika, salt och peppar efter smak.
Koka upp en kastrull med vatten och smula i buljong.
Rulla smeten till bollar, gör dem små för de sväller en aning i vattnet.
Lägg sedan ner dem i vattnet och låt dem koka tills de flyter upp till ytan, det tar några minuter.
Låt sedan bullarna svalna några minuter innan du steker dem i smör eller olja.
Servera förslagsvis med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt och en grönsallad!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *