Skip to content

Pastagratäng med halloumi

Det här är ett av de bästa recepten min kompis Felicia lärt mig, det innehåller bland annat livets bästa ingredienser: pasta, vitlök och ost. Receptet är lätt att dubbla om man ska bjuda många, eller om man vill ha frysen full av smarriga matlådor!

4 portioner 

Du behöver:
250 gram penne eller liknande pasta (torr vikt)
1 rödlök
1 liten zucchini
200-250 g halloumi
1 ask körsbärstomater
3 vitlöksklyftor
1 förp. passerade tomater
200 g fryst spenat
200 g riven ost
oregano
basilika
salt
peppar 

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Krydda de passerade tomaterna med salt, peppar, oregano och basilika.
Hacka och stek löken, pressa i vitlöken.
Skiva zucchinin tunt och skär den sedan i mindre bitar och stek dem i en skvätt olja.
Halvera körsbärstomaterna.
Stek spenaten.
Skär halloumin i tärningar och stek dem tills de fått stekyta.
Blanda ihop allt i en ugnsfast form.
Strö över den rivna osten och gratinera i 10-15 min.
Servera med en sallad!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *